Vašem organizmu će prijati da za jedan obrok koji imate svoju glad utolite sastojcima koji su bazirani na biljkama.
Manja količina pečurku, ako se konzumiraju svakodnevno povoljno će uticati na vaše zdravlje. Jedno istraživanje, koje je objavljeno u časopisu Food Chemistry jer pečurke imaju dva antioksidansa koja utiču povoljno na rad srca i prevenciju demencije.
Ta dva antioksidansa su ergotionein i glutation koji se bore protiv slobodnih radikala i tako se suprostavljaju demenciji i odrđenim oblicima raka, kao i kardiovaskularnim problemima.
Sastojci:
- 300 g makarona
- 1 pakovanje šampinjona
- glavica luka
- mirođija
- suvi začini
- 50 g biljnog kačkavalja
- so
Priprema:
Prvi korak u pripremi jeste to da spremite sastojke za prženje.
Dakle, oljuštite luk i sitno ga iseckajte ili izblendajte. On će vam dati aromu koja će biti osetna kada završite pripremu. Nakon toga ga malo propržite pa u isto vreme dodajte vodu i sitnije iseckane šampinjone.
Nakon toga dodajte jednu kašičicu suvih začina, a zatim prstohvat mirođije i isto toliko soli.
Sve krčkajte dok sastojci ne dobiju boju i šampinjoni se ne smekšaju. Vreme je da dodate i izrendani kačkavalj.
Pred kraj pripreme preliva, skuvajte makarone sa malo soli i kada ih procedite dodajte tik posle kačkavalja.
Sve dobro promešajte i vaše jelo će biti preukusno.