ukus koji osvaja

Tradicionalna receptura kulinarskih velemajstora: Sočni kroasani sa nadevom od duvan ČVARAKA i tahini namaza

0

Ukoliko su iznenada najavili neočekivani gosti, a vi u kući nemate bogatu trpezu, ovi kroasani će oduševiti prisutne.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ljubitelji domaćih kiflica, testa, rolnica, ostaće bez reči neodoljivim ukusom kroasana sa domaćim duvan čvarcima i tahini namazom. Pun ukus, sočnost, rapsodija ukusa. Tradicija pravljenja kroasana u Vojvodini datira od davnih osamdesetih godina, a nakon nedeljnog ručka, služe se za užinu.

Sastojci:

 

600 grama mekog brašna 

200 ml tople vode

kvasac

3 kašičice kalijumove soli 

kašičica šećera

malo maslinovog ulja

 

Fil: 

 

duvan čvarči - domaći 

tahini

jaje za premaz

 

kroasani
foto: Profimedia

Prirpema: 

 

Umesite testo od navedenih sastojaka, a potom ih razdvojite u nekoliko jufki. Oklagijom razvucite testo, isecite ukoso i mažite kašikom tahinija, kašikom posipajte duvan čvarke, pa zavijajte u kroasane. Postupak ponavljajte sve dok imate materijala. Kada ih poslažete u pleh, premažite svaki kroasan jajetom.

 

Pecite ih 20 minuta na 180 stepeni, a potom ih ostavite da se ohlade pokrivene kuhinjskom krpom, kako bi bili sočniji.

 

Ukoliko želite da samo napravite pastu od tahinija - koji alkalizuje i čisti organizam od toksina, donosimo vam recept.

 

200 grama sirovog susama

3 kašike maslinovog ulja

himalajska so

 

Ispržiti susam, dodati ulje i so, a potom staviti u blender kako biste napraviti kompaktnu smesu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker