Iako izgleda da je priprema komplikovana, sam proces je više nego jednostavan, dok je ukus izvanredan.
Pogačice u obliku novogodišnje jelke mnogima su omiljen zimski zalogaj, jer izgledaju tako dekorativno, u skladu sa prazničnom magijom, a zapravo se spremaju taaaako jednostavno! Sve što vam treba jeste nekolicina sastojaka i malo kreativnosti, a nema sumnje da će ovakva jelka oduševiti i najmlađe i one starije!
Sastojci
- pola kilograma testa za picu
- kačkavalj/mocarela/trapist/gauda...
- 1 jaje + jedna kašika vode
- 50 g narendanog parmezana
- 60 g otopljenog maslaca
- 1 kašika naseckanog peršuna i ruzmarina
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Pleh obložite pek-papirom.
Kačkavalj naseckajte na male komade.
Testo za picu razvaljajte i podelite na dva dela. Svaki deo nasecite na kvadratiće, pa u svaki kvadratić testa stavite komadić kačkavalja. Formirajte kuglice.
Ređajte na pleh u obliku jelke, tako da se kuglice dodruju. Premažite ih jajetom i pecite oko 20 minuta ili dok ne porumene.
Kada su kuglice pečene, premažite ih otopljenim maslacem, parmezanom i začinima. Služite toplo uz neki umak.
Ovako to izgleda: