izvrsno

Punog ukusa, mirisno i očaravajuće jelo: Za tili čas i sa malo kulinarskog umeća pripremite PUNJENI PILEĆI FILE

0

Nećete potrošiti mnogo vremena da pripremite ovo jelo koje po našoj preporuci možete napuniti sa začinima i dva sastojka, ali ukoliko pustite mašti na volju, možete im dodati i bilo koji drugi nutritijrnt. 

foto: Shitterstock/Sea Wave
foto: Shitterstock/Sea Wave

Ako vam nedostaje inspiracije za savšreno jelo u kojem će svi uživati, onda je vreme da pripremite punjenje filee za ručak i oduševite sve. 

 

Sastojci:  

 

 

 

Priprema:

 

Prvo je potrebno da parčiće pilećeg filea zasečete na sredili, ali tako da napravite prostor u koji ćete dodati sastojke pre pečenja. 

 

Dakle, u zasečeni deo sa obe strane prvo namazati malo senfa kako bi meso dobilo aromu, dodati vrlo malo karija, belog luka u prahu, a zatim i malo posoliti i staviti bibera. Ukoliko vi volite još neki začin, možete ih posuti.

 

Nakon toga stavite i sitno iseckane komadiće slaninice i suvog vrata! Kada napunite file, zamotajte ga u foliju, a nakon toga komade pecite oko 30 minuta na 200 stepeni. 

 

Posle pola sata izvadite iz rerne jelo i skinute foliju i punjene filee pospite kačkavaljem i vratite ih rernu dok se on ne istopi. Nakon ovog koraka vaše jelo je spremno!

 

Uživajte!

 

 

 

 

makonda-tracker