Nećete potrošiti mnogo vremena da pripremite ovo jelo koje po našoj preporuci možete napuniti sa začinima i dva sastojka, ali ukoliko pustite mašti na volju, možete im dodati i bilo koji drugi nutritijrnt.
Ako vam nedostaje inspiracije za savšreno jelo u kojem će svi uživati, onda je vreme da pripremite punjenje filee za ručak i oduševite sve.
Sastojci:
- pileći file
- kačkavalj
- suvi vrat
- slaninica
- so
- biber
- beli luk u prahu
- malo senfa
- malo karija
Priprema:
Prvo je potrebno da parčiće pilećeg filea zasečete na sredili, ali tako da napravite prostor u koji ćete dodati sastojke pre pečenja.
Dakle, u zasečeni deo sa obe strane prvo namazati malo senfa kako bi meso dobilo aromu, dodati vrlo malo karija, belog luka u prahu, a zatim i malo posoliti i staviti bibera. Ukoliko vi volite još neki začin, možete ih posuti.
Nakon toga stavite i sitno iseckane komadiće slaninice i suvog vrata! Kada napunite file, zamotajte ga u foliju, a nakon toga komade pecite oko 30 minuta na 200 stepeni.
Posle pola sata izvadite iz rerne jelo i skinute foliju i punjene filee pospite kačkavaljem i vratite ih rernu dok se on ne istopi. Nakon ovog koraka vaše jelo je spremno!
Uživajte!