Ovo rustično slatko zadovoljstvo pod nazivom Čupava Kata napravite odmah ako već do sada niste!
Probajte i recept za starinski kolač Dan i noć.
Sastojci
- 3 jaja (3 žumanceta + 3 belanceta)
- 3 kašike mleka
- 3 kašike šećera
- 200 g šećera u prahu
- 300 grama brašna
- prašak za pecivo
- 150 grama margarina
- 150 grama oraha
- 4 kašike džema ili marmelade
Priprema
Umutite penasto žumanca i šećer, dodajte brašno, prašak za pecivo, margarin i mleko, pa mutite do glatke smese.
Od testa pravite tri lopte, a jednu odmah ostavite u zamrzivaču ili frižideru.
U pobrašnjenoj i pouljenoj tepsiji razvucite jednu lopticu i preko nje namažite džem. Razvijte i drugu loptu, pa je prenesite u pleh, a onda na nju mažite fil.
Fil se pravi od umućena tri belanceta, kojima se dodaju orasi i šećer u prahu.
Treću lopticu narendajte po vrhu kolača.
Pecite oko pola sata na 200 stepeni.
( Glossy )