Malo brašna, mnogo voća ― ukus koji se ne zaboravlja
Kladimo se da ovakav kolač još niste ni jeli ni pravili.
Sastojci:
- 1 kilogram šljiva
- 120 grama kristal šećera
- 100 grama ulja
- 50 grama brašna
- 100 grama prezle
- 2 kesice vanilin šećera
- kašičica cimeta u prahu
- 100 grama mlevenih oraha
Priprema
Oprati i očistiti šljive, pa ih iseći na polovine. Podmazati pleh za pečenje i posuti s vrlo malo šećera, pa skloniti na stranu.
Zagrejati rernu na 170 stepeni.
Poređati šljive po plehu tako da deo s korom bude okrenut nagore, a mekana unutrašnjost nadole. Preko šljica posuti najpre vanilin šećer, pa cimet, pa brašno i na kraju preostali šećer. Preliti uljem, pa posuti mlevenim orasima.
Peći oko 30-40 minuta.
Izvadite iz pleha tako što ćete prevrnuti kolač i okrenuti šljive nagore.
Prijatno!
( Glossy )