raj za nepca

Ne može slasnije od ovoga: ŠLJIVOPITA je posni kolač koji se pravi očas posla, a tako je sočan (RECEPT)

0

Malo brašna, mnogo voća ― ukus koji se ne zaboravlja

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Kladimo se da ovakav kolač još niste ni jeli ni pravili.


Sastojci:

 

  • 1 kilogram šljiva
  • 120 grama kristal šećera
  • 100 grama ulja
  • 50 grama brašna
  • 100 grama prezle
  • 2 kesice vanilin šećera
  • kašičica cimeta u prahu
  • 100 grama mlevenih oraha


Priprema


Oprati i očistiti šljive, pa ih iseći na polovine. Podmazati pleh za pečenje i posuti s vrlo malo šećera, pa skloniti na stranu.


Zagrejati rernu na 170 stepeni.


Poređati šljive po plehu tako da deo s korom bude okrenut nagore, a mekana unutrašnjost nadole. Preko šljica posuti najpre vanilin šećer, pa cimet, pa brašno i na kraju preostali šećer. Preliti uljem, pa posuti mlevenim orasima.


Peći oko 30-40 minuta.

 

Izvadite iz pleha tako što ćete prevrnuti kolač i okrenuti šljive nagore.

 

Prijatno!

 

 

makonda-tracker