Brzi kolač sa džemom, kakaoom i čokoladom pravo je slatko zadovoljstvo za kraj leta. Služite ovu poslasticu uz kafu i uživanje je zagarantovano!
Sastojci:
Za kolač
- 25 kašika brašna
- 13 kašika mleka
- 12 kašika kristal šećera
- 5 kašika džema po ukusu
- 2 kašike kakaoa
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 žumanca
- 70 grama maslaca
Za šam
- 10 kašika šećera
- 4 belanceta
Dekoracija
- rendana čokolada,
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Umutite maslac i šećer dok ne dobijete kremastu teksturu, pa dodajte žumance, dodatno umutite, sipajte brašno i prašak za pecivo, mutite, pa sipajte i mleko i kakao.
Nakon što dobro promešate, izlijte u pleh obložen pek-papirom, pa pecite dvadesetak minuta. Izvadite, pa smanjite temperaturu na 170 stepeni.
Pošto izvadite kolač, premažite ga džemom, a na to sipajte dobro umućen šam od belanaca i šećera.
Potom narendajte čokoladu i stavite u rernu na 170 stepeni da se osuše belanca još desetak minuta.
Isecite na kocke i stavite u frižider da se hladi.