Ako volite sir, šunku i krastavčiće, pa još da obrok brzo stigne, pa još i da se brzo priprema... Onda morate probati ovu carsku pitu.
Ovaj obrok može proći i za doručak i za večeru, i kao pita i kao mafin, a sigurno je da ćete uživati u ukusu.
Sastojci:
- 150 gr šunke ili suhomesnatog po želji
- 150 gr trapista, gaude, kačkavalja...
- 3 kisela krastavčića
- 5 jaja
- 200 ml jogurta
- 180 ml ulja
- 2 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
- kašičica i po soli
- susam za posipanje
Priprema:
Jaja umutite i dodajte im brašno, ulje, jogurt, prašak za pecivo i so. Lepo sjedinite, a onda kašikom umešajte nasekane krastavčiće, suhomesnato i sir. Pospite susamom.
U prethodno zagrejanu rernu (na 200 stepeni) stavite da se peče u namašćenom plehu. Po želji, možete da pečete i kao mafine.
Pecite 30-40 minuta i proverite najpre čačkalicom da li je gotovo.
( Glossy )