icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

Ljubitelji slaniša, OVO MORATE PROBATI: Carska pita ili carski mafini — obrok gotov za pola sata i ČAROBNOG UKUSA

Podeli:

Ako volite sir, šunku i krastavčiće, pa još da obrok brzo stigne, pa još i da se brzo priprema... Onda morate probati ovu carsku pitu.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ovaj obrok može proći i za doručak i za večeru, i kao pita i kao mafin, a sigurno je da ćete uživati u ukusu.

 

Sastojci:

 

  • 150 gr šunke ili suhomesnatog po želji
  • 150 gr trapista, gaude, kačkavalja...
  • 3 kisela krastavčića
  • 5 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 180 ml ulja
  • 2 šolje brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • kašičica i po soli
  • susam za posipanje

 

Priprema:

 

Jaja umutite i dodajte im brašno, ulje, jogurt, prašak za pecivo i so. Lepo sjedinite, a onda kašikom umešajte nasekane krastavčiće, suhomesnato i sir. Pospite susamom.

 

U prethodno zagrejanu rernu (na 200 stepeni) stavite da se peče u namašćenom plehu. Po želji, možete da pečete i kao mafine.

 

Pecite 30-40 minuta i proverite najpre čačkalicom da li je gotovo.

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...