icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

njam njam

Poželećete ovo jelo svakog dana: Musaka od mlevenog mesa i pirniča pravi je izbor za vašu trpezu

Podeli:

Nedostaje vam inspiracije, onda ste na pravom mestu da saznate novo jelo koje ćete zavoleti

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ostali ste bez inspiracija za ukusno jelo koje bi se našlo na trpezi. Kombinacija pirinpča i mlevenog luka uvući će vam se pod kožu i želećete ovo da spremate svaki dan. 

 

Sastojci:

 

  • 400g mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 100g pirinča
  • 3 jaja
  • 1l mleka
  • malo aleve paprike
  • začina
  • soli
  • bibera

 

Priprema:

 

Propržiti iseckani luk, spustiti meso uz mešanje pržiti dok tečnost ne ispari. Tada se doda opran pirinač, aleva paprika, začin, so, biber i još neko  vreme pržiti. Skinuti sa vatre da se malo prohladi i preliti umućkanim jajima i mlekom. Malo promešati i peći u rerni na 220 stepeni. Jelo služiti toplo uz kiselo mleko ili pavlaku. 

 

Inicijalizacija u toku...