icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

vredi probati

2 varijante belog sosa sa piletinom: Izaberite vaš način pripreme i uživajte u mirisima paste

Podeli:

Postoje dve opcije pripreme ovog sosa, a vi birate da li će to biti jaftinija ili skuplja varijanta!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ukoliko vam se jede ukusno jelo, a da vam ne oduzima mnogo vremena, beli sos sa piletinom koji ćete preliti preko paste će biti pravi izbor za vas. 

 

Sastojci: 

 

  • Pileće belo meso
  • Maslinovo ulje
  • Pavlaka za kuvanje
  • Kari
  • Beli luk u prahu
  • Vegeta
  • So
  • Integralne paste (ukoliko se zdravije hranite)

 

*Jeftinija varijanta:

 

  • Pileće belo meso
  • Pavlaka
  • Jestivo ulje
  • Kašičica senfa
  • Pasta
  • Vegeta
  • So

 

Priprema:

 

Iseckajte piletinu na kockice. Nakon toga pomešajte so, vegetu, beli luk u prahu i malo karija! Začine pospite po mesu! Zagrejte dobo ulje! Nakon toga dodajte piletinu. Pržite je dok ne porumeni! Kada piletina dobije odgovarajuću boju, dodajte pavlaku za kuvanje ili u jeftinijoj varijanti kiselu pavlaku i kašičicu senfa. Kuvajte dok ne dobiju gustinu koja vama odgovara.

 

U isto vreme stavite posoljenu vodu da bi skuvali paste. Nakon što voda provri stavite paste i kuvajte 7-8 minuta, odnosno dok pasta ne dobije ukus koji vi volite!

 

Uživajte!

 

 

 

Inicijalizacija u toku...