icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

brzo i lako

PIŠKOTE, KREMASTI FIL I JAGODE: Ukusan i jednostavan kolač idealan za početnike u kuvanju

Podeli:

Toliko jednostavno, a krajnji rezultat je mekani biskvit od piškota, kremasti fil od maskarpone sira i žele od jagoda. Još jedan plus za pravljenje ovog kolača je taj što se ne peče.

foto: Printscreen/Youtube/Cookrate
foto: Printscreen/Youtube/Cookrate

Kolači bez pečenja su idealni za početnike u kuvanju, ali su i odlično rešenje za iskusne domaćice koje žele brzi i ukusne deserte koji će ostaviti utisak na goste.

 

Sastojci:

 

  • 300 g piškota
  • 200 ml mleka
  • 100 ml slakte pavlake
  • 500 g maskarpone sira
  • 500 g krem sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 ml pavlake
  • 10 ml limunovog soka
  • 10 ml ekstrakta vanile

 

Još:

 

  • 200 g smrznutih jagoda
  • 20 g kukuruznog skroba
  • 50 g šećera
  • 20 ml vode

 

Priprema:

 

Piškote umočite u mleko i ređajte u pleh. Slatku pavlaku, maskarpone, krem sir, šećer u prahu, pavlaku, limunov sok i ekstrakt vanile dobro umutite da se sve sjedini. Sipajte pola fila preko piškota i stavite u frižider na pola sata.
Jagode usitnite u blenderu, pa stavite u tiganj sa malo vode. Dodajte šećer, skrob i kuvajte par minuta dok se ne zgusne. Sipajte preko fila i stavite da se ohladi nekih pola sata. Preko stavite preostali fil i piškote.

 

1 / 9 Foto: Printscreen/Youtube/Cookrate

 

 

Inicijalizacija u toku...