icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

osvežavajuće

MEŠAVINA KEKSA I BANANE DAJE JOJ POSEBAN UKUS: Neodoljiva grčka sladoled-torta (RECEPT)

Podeli:

Pravi se jednostavno, a rezultat je izvanredan

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 1 l mleka
  • 300 gr šećera
  • 3 kesice želatina, ukupno 30 gr
  • 600 grama nezaslađenog šlaga
  • 150 grama mlevenog keksa
  • 150 grama rendane čokolade
  • 4 banane
  • čokolada ili šlag za dekoraciju

 

Priprema

 

Od 1 l mleka odvojiti 15 kašika i staviti želatin da nabubri. Ostatak prokuvati sa šećerom.


Nabubreo želatin malo zagrejatida da postane tečan i sipati u vruće mleko posle minut-dva kada se skloni sa vatre. Želatin ne sme prokuvati. Izmešati.

Ostaviti da se skroz ohladi a zatim u mleko umutiti šlag. Odmah podeliti smesu na 3 dela, u jedan staviti keks, u drugi čokoladu u treći isečene banane na kolutove. Sve filove staviti na pola sata u frižider.

 

Na tacnu staviti obruč prečnika 27 cm kada je zatvoren, rasporediti filove, prvo sa keksom, sa čokoladom pa sa bananama.

 

Ostaviti nekoliko sati u frižideru, najbolje preko noći. Odvojiti obruč i ukrasiti po želji.

 

 

Inicijalizacija u toku...