Pravi se jednostavno, a rezultat je izvanredan
Sastojci:
- 1 l mleka
- 300 gr šećera
- 3 kesice želatina, ukupno 30 gr
- 600 grama nezaslađenog šlaga
- 150 grama mlevenog keksa
- 150 grama rendane čokolade
- 4 banane
- čokolada ili šlag za dekoraciju
Priprema
Od 1 l mleka odvojiti 15 kašika i staviti želatin da nabubri. Ostatak prokuvati sa šećerom.
Nabubreo želatin malo zagrejatida da postane tečan i sipati u vruće mleko posle minut-dva kada se skloni sa vatre. Želatin ne sme prokuvati. Izmešati.
Ostaviti da se skroz ohladi a zatim u mleko umutiti šlag. Odmah podeliti smesu na 3 dela, u jedan staviti keks, u drugi čokoladu u treći isečene banane na kolutove. Sve filove staviti na pola sata u frižider.
Na tacnu staviti obruč prečnika 27 cm kada je zatvoren, rasporediti filove, prvo sa keksom, sa čokoladom pa sa bananama.
Ostaviti nekoliko sati u frižideru, najbolje preko noći. Odvojiti obruč i ukrasiti po želji.