icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

ZIMSKA SLADOLED TORTA: Kremasto čokoladno zadovoljstvo koje se TOPI U USTIMA

Podeli:

Torta je veoma ukusna, lagana, kremasta, kao sladoled, topi se u ustima

!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

Za fil:

 

4 žumanceta

600 ml mleka

10 g vanilin šećera

80 g šećera

40 g pudinga od vanile

1 kašika gustina

125 g maslaca

120 g čokolade (100 g za kuvanje i 20 g čokolade sa lešnicima)

1 kašičica kakaoa

40 g lešnika

30 g mlevene plazme

 

Za koru:

 

4 belanceta

prstohvat soli

100 g šećera

80 g brašna

50 g lešnika

1 kašičica praška za pecivo

 

Za dekoraciju:

 

šlag (70 g + 100 ml mleka)

rendana čokolada

 

Priprema:


Prvo pripremite fil, a dok se on hladi ispecite koru.

 

Za fil: Stavite 400 ml mleka sa šećerom i vanilin šećerom, da se kuva. Za to vreme u činiji sjedinite žumanca sa pudingom od vanile, kašikom gustina (ili brašna) i 200 ml mleka.

Umućenu smesu sipajte u provrelo mleko i kuvajte dok se fil ne zgusne.

 

Sklonite fil sa šporeta i dodajte čokoladu i kakao. Fil prekrijte sa folijom da se ne bi uhvatila korica i ostavite da se ohladi.

 

Ohlađenom filu dodajte maslaca i umutite mikserom. Dodajte sitno seckane (ili mlevene) lešnike i mleveni keks, pa umutite mikserom, da se sastojci sjedine.

 

 

Inicijalizacija u toku...