OSVEŽAVAJUĆA, SLATKA, BOŽANSTVENA

TAKO PRELEPA DA JE NAZVANA PO KRALJICI JADRANA: Sladoled-torta VENECIJA je veličanstvena eksplozija ukusa (RECEPT)

0

Rashladite se uz ovo slatko zadovoljstvo koje obiluje čokoladnim ukusima

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • pavlaka - 500 ml, tečna
  • sveže mleko - 100 ml
  • čokolada - 100 g, mlečna
  • čokolada - 100 g, prirodna
  • šećer - 3 kašika
  • vanila - 1 kesica


Priprema


Stavite u posudu oko 80 ml svežeg mleka i vanilu, a u drugu posudu — ostatak mleka i mlečnu čokoladu izlomljenu na parčiće.

 

Zagrejte obe posude na pari — prvu, da bude zasićena aroma vanile, a drugu — dok se ne istopi čokolada. Mešajte drugu dok se ne dobije glatka smesa.

Umutite pavlaku dok ne postane gusta pena.

 

U posudu sa vanilom sipajte trećinu pavlake, a preostalu pavlaku u posudu sa mlečnom čokoladom. Mešajte dobro obe smese.

 

Pripremite kalup za tortu sa folijom i sipajte u njega tamnu smesu. Stavite brzo kalup u zamrzivač.

 

Za to vreme na vodenoj pari rastopite prirodnu čokoladu, mešajući dok ne postane glatka smesa.

 

Izvadite kalup i pospite sloj sa pola prirodne čokolade. Nakon toga sipajte belu smesu stavljajući ponovo kalup u zamrzivač, dok se i novi sloj ne zamrzne. Prelivajte preostalom prirodnom čokoladom i opet stavite u zamrzivač dok ne dođe vreme za stavljanje na sto.

 

Pre nego što servirate, okrenite poslasticu na tanjir i sklonite foliju.

 

 

makonda-tracker