Tikvice su sjajne za različite kulinarske igre!
Ako vam je dosadilo da ih pohujete na klasičan način, dinstate ili dodajete sosovima za testeninu ili pirinač, ili punite mlevenim mesom, Stvar ukusa predlaže da ih iskoristite na sledeći način.
Od tikvica pripremite najukusnije uštipke, a najbolje od svega, za pripremu će vam biti potrebno svega nekoliko sastojaka, koji zajedno ne koštaju više od 200 dinara!
Sastojci:
2 tikvice
1 jaje
75 g brašna
so i biber po želji
2 kašike maslinovog ulja
Priprema
Tikvice operite, izrendajte, posolite i stavite u cediljku oko deset minuta.
Istisnite višak vode i prebacite tikvice u veću posudu. Pomešajte narendane tikvice s jajetom, brašnom, solju i biberom i formirajte uštipke.
Na vrućem tiganju sa malo ulja ispecite uštipke sa obe strane dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Poslužite sa malo pavlake i sezonske salate po želji.