icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT

OMILJENI KOLAČ NAŠIH BAKA: Brza i JEFTINA poslastica kojoj malo ko može ODOLETI, a pravi se lakše nego IKAD!

Podeli:

Ovaj kolač su pravile naše bake ili tako bar kažu na društvenim mrežama.

krem brule
foto: Shutterstock

Bilo kako bilo, ovaj recept je jednostavan, priprema se veoma brzo a većinu sastojaka imate u kuhinji, tako da je situacija ide u vašu korist, a ako se desi da nemate baš sve, ova poslastica neće koštati više od 200 dinara.


Sastojci

 

1 litar mleka

4 jaja

4 kašike griza

1 kašika brašn

5 kašika šećera

prstohvat kakaa


Priprema

 

U pola litra mleka stavite kašiku šećera, četiri kašike griza i četiri belanca. Kuvajte griz dok ne postane gust, a onda dodajte četiri prethodno umućena belanca. Sve to zajedno sjedinite i stavite u mokre male činiji ili modle da se ohladi.

 

Na laganoj vatri topite pet kašika šećera. Kada šećer počne da vri, dodajte pola litra vrele vode.

 

Dok se šećer topi, u odvojenoj posudi sjedinite četiri žumanca, kašiku brašna i pola litra mleka, pa sve to dodajte u smesu šećera i vode i neprestano mešajte dok se sve lepo ne sjedini - karamel krem je gotov.

 

Preko već ohlađenog griza, sipajte karamel preliv i malo kakaa, a onda vratite u frižider i sačekajte da se ohladi.

 

 

Inicijalizacija u toku...