icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

jednostavan recept

TAKO FINO, MIRISNO I UKUSNO: Isprobajte nežni rolat sa JAGODAMA I KREM SIROM (RECEPT)

Podeli:

Sa sezonom jagoda stižu i recepti za primamljive poslastice koje moramo isprobati, a jedna od takvih jeste i ovaj predivni voćni krem rolat

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci za biskvit:

 

6 jaja

250 g šećera

2 kašičice ulja

2 kašičice praška za pecivo

½ kašike soli

2 kašičice ekstrakta vanile

185 g brašna

40 g šećera u prahu

 

Sastojci za krem:

 

250 g šećera

225 g krem sira

1 kašika ekstrakta vanile

300 g jagoda

 

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 160 Celzijusa.

U posudi umute jaja, oko dva minuta, pa dodajte šećer i mutite dok se ne sjedine svi sastojci.

 

Dodajte ulje, prašak za pecivo, so i ekstrakt vanile.

Dodajte brašno pa mešajte drvenom kašikom dok se svi sastojci ne sjedine i dobijete jednoličnu smesu.

 

Izlijte testo u pleh za pečenje obložen masnim papirom i ravnomerno ga rasporedite.

Pecite 10 do 15 minuta.

 

Na kuhinjskoj radnoj površini raširite krpu i pospite je šećerom u prahu.

Kada kora bude gotova, preokrenite je na krpu i podignite kako biste koru zarolali.

 

Stavite je u frižider da odstoji 20 do 30 minuta.

U posudi pomešajte krem ​​sir, šećer i ekstrakt vanile.

 

Stavite kremu na stranu.

Izvadite koru na radnu površinu i odmotajte je.

 

Smesu od krem ​​sira ravnomerno rasporedite po kori, preko nje poređajte naseckane jagode i onda umotajte koru u rolat.

 

Pospite rolat šećerom u prahu.

 

Ostavite u frižider i iseckajte pre posluživanja.

 

 

Inicijalizacija u toku...