Koliko god da smo racionalno kupovali za uskršnje praznike, hrane nekako uvek preostane, a kuvana jaja su ono što nam najčešće pretekne s praznične trpeze.
Iskoriste ih i jednostavno napravite slanu tortu koju će svi ukućani obožavati.
Sastojci:
2 tost hleba
5 kiselih pavlaka
500 g majoneza
100 g kečapa
500 g šunke
300 g kačkavalja za rendanje
15 kiselih krastavčića
10 kuvanih jaja
Priprema:
Pomešajte pavlaku i majonez i time filujte "koru" koje čine kruške tosta poredjane na tacnu. Potom ređajte isečena jaja i krastavčiće isečene na kolutove. Drugi red tosta premažite sa obe strane s mešavinom majoneza i pavlake, pa ređajte krastavčiće, šunku i sipajte kečap preko. Postupak ponovite dok imate materijala. Na zadnji red tost hleba premažite mešavinu pavlake i majoneza i ukrasite peršunom.