recept dana

PRVI MAJ SE MOŽE PROSLAVITI I BEZ MESA: Ovo su najukusnije PLJESKAVICE od tikvica i jaja!

0

Možete ih služiti u svežu salatu ili krompir.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Potrebno je :

 

3 tikvice

1 glavica crnog luka

3 češnja belog luka

4 kašika prezli

1 jaje

1 kesica praška za pecivo

2 kašičice aleve paprike

5 kašika ulja maslinovog

biber

so

 

Priprema: 

 

Priprema

 

Tikvicu oljuštiti i izrendati na krupnoj strani rendeta. Posoliti sa jednom, malom, kašičisom soli, promešati i ostaviti, da tikvica otpusti vodu. Posle 10-ak minuta, rukom, iscediti tikvicu.

 

U dublju posudu staviti isceđenu tikvicu, pa dodati sitno iseckani crni i beli luk, jaje, pecivo, prezle ulje,,alevu papriku, biber i so.

 

Viljuškom sve sjediniti. Masa treba da bude malo mekša, zato što se uzima kašikom. Zagrejati ulje, pa kašikom se zahvati pripremljena masa i stavi u ulje. Malo se kašikom pritisne, formirajući pljeskavice.

 

Pržiti dok ne porumene.

 

Služiti uz svežu salatu, krompir ili povrće.

 

pljeskavice od tikvica, šnicle od tikvica, tikvice u rerni, tikvice iz rerne, tikvice, zdrave pljeskavice
foto: Shutterstock

 

 

 

makonda-tracker