Možete ih služiti u svežu salatu ili krompir.
Potrebno je :
3 tikvice
1 glavica crnog luka
3 češnja belog luka
4 kašika prezli
1 jaje
1 kesica praška za pecivo
2 kašičice aleve paprike
5 kašika ulja maslinovog
biber
so
Priprema:
Priprema
Tikvicu oljuštiti i izrendati na krupnoj strani rendeta. Posoliti sa jednom, malom, kašičisom soli, promešati i ostaviti, da tikvica otpusti vodu. Posle 10-ak minuta, rukom, iscediti tikvicu.
U dublju posudu staviti isceđenu tikvicu, pa dodati sitno iseckani crni i beli luk, jaje, pecivo, prezle ulje,,alevu papriku, biber i so.
Viljuškom sve sjediniti. Masa treba da bude malo mekša, zato što se uzima kašikom. Zagrejati ulje, pa kašikom se zahvati pripremljena masa i stavi u ulje. Malo se kašikom pritisne, formirajući pljeskavice.
Pržiti dok ne porumene.
Služiti uz svežu salatu, krompir ili povrće.