recept

NEODOLJIVA KOMBINACIJA JAGODE, ČOKOLADE I VANILE: Kapri torta sa piškotama čiji ukus će vas oboriti s nogu

0

Ako volite kapri sladoled i onu odličnu kombinaciju jagoda, čokolade i vanile, obavezno probajte ovu tortu-kolač.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci

 

100 gr piškota
1.5 l mleka
120 gr vanila pudinga
125 gr šećera
250 gr putera
80 gr pudinga sa ukusom jagode
100 ml vode
600 gr šumskog voća
125 gr šećera u prahu
350 ml vode
200 gr čokolade
2 kašike ulja


Priprema

 

Prvo potopite piškote u mlako mleko i onda ih poređate na tacnu. Najbolje je uzeti kalup za torte, standardne veličine od 24-28cm. Ostavite ih u fižider da se ohlade.

 

Sipajte u šerpu šumsko voće sa 200ml vode i ostavite da se zagreva dok ne prokuva. U međuvremenu sa ostatkom vode razmutite puding od jagode. Kuvajte šumsko voće dok se ne raspadne, onda dodajte puding i mešajte dok se ne zgusne. Budite brzi i oprezni jer može da prsne fil. Prelite vruć fil preko piškota i ostavite da se ohladi 30min.

 

Sipajte u šerpu 800ml mleka i šećera i kuvajte dok ne prokuva. U međuvremenu sa ostatkom mleka umutite puding. Kada prokuva mleko dodajte puding i mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se prohladi skoro dok ne bude sobne temperature, onda umutite margarin sa mikserom da omekša pa postepeno dodajte puding od vanile i umutite ga penasto. Ako se fil sa šumskim voćem ohladio i stegao dodajte preko njega fil od vanila pudinga. Ostavite da se stegne do kraja i potom prelijte sa čokoladnim i uljem koje ste zagrejali na pari. Služite kolač hladan.

 

Primetićete da je čokoladni sloj malo tvrđi - to je zbog doživljaja krckanja čokolade kao kod Kapri sladoleda, ako ne želite da bude takva - dodajte dve kašike mleka dok je topite.

 

 

makonda-tracker