Dobra je vruća, topla pa čak i hladna, a mora se priznati da je ova kombinacija uz posebno izabrane špagete zaista odlična u svim sezonama.
![foto: Profimedia](/data/images/2021/02/24/18/317223_profimedia0235102092_ff.jpg?ver=1614186848)
Koriste se kapelini - ultratanki špageti koji nas pomalo podsećaju i na nudle. Kuvaju se za samo pet minuta, pa čak i manje.
Sastojci:
300 gr kapelina
200 gr mocarela sira
6 zrelih paradajza
2 čena belog luka
6 kašika maslinovog ulja
krupno seckan bosiljak
so i biber
mešavina italijanskih začina
Priprema:
Skuvajte pastu u posoljenoj vodi pa ocedite. U dubljem tiganju ugrejati maslinovo ulje i na tihoj vatri zgrejati italijanske začine (suvi bosiljak, origano i peršun) da puste miris. Dodati oljušteni paradjz, isečen na kockice, ostavite da ga toplota samo kratko "probije", ne duže od 2 minuta. Dodati skuvanu pastu i dobro promešati. Ostaviti da se malo prohladi pre nego što dodate seckanu mocarelu i svež origano.