Ukoliko nemate mnogo vremena i energije za pripremu večere, nikako ne pristajte na sendvič napravljen na brzinu — ovo je daleko ukusnije rešenje
Ako želite da spremite kasnu večeru i da to bude brzo gotovo ovaj recept je odličan za vas.
Potrebno je:
- 12 kriški hleba (odredite količinu koja vama odgovara)
- 300 g domaćeg kravljeg sira
- 150 g kačkavalja
- 3 jajeta
- 2 kašike ljutog ajvara
- 150 g suhomesnatog
- origano
Priprema
U dublju posudu staviti sir, pa ga viljuškom dobro izmrviti, ili ga krupno narendajte. Dodati tri jaja, sjediniti viljuškom, pa krupno narendati kačkavalj.
Suhomesnato (šta imate) iseckati na kockice, pa dodati u smesu sa jajima i sirom. Ubaciti ajvar i origano (stavite još začina koje volite) i dobro promešati. So stavite po ukusu, ali proverite da li je sir bio slan.
Rernu uključiti da se zagreje, na 180 C. Hleb poređati u pleh, preko pek papira. Na svako parče hleba obilno naneti fil. Staviti da se zapeče oko 15 minuta. Poslužiti toplo.