icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

prste da poližete!

ZA 15 MINUTA NA STOLU ĆE BITI BOGATA VEČERA: Ukusna mućkalica od sastojaka koje već imate u kući (RECEPT)

Podeli:

Ukoliko nemate mnogo vremena i energije za pripremu večere, nikako ne pristajte na sendvič napravljen na brzinu — ovo je daleko ukusnije rešenje

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ako želite da spremite kasnu večeru i da to bude brzo gotovo ovaj recept je odličan za vas.

 

Potrebno je:

 

  • 12 kriški hleba (odredite količinu koja vama odgovara)
  • 300 g domaćeg kravljeg sira
  • 150 g kačkavalja
  • 3 jajeta
  • 2 kašike ljutog ajvara
  • 150 g suhomesnatog
  • origano


Priprema

 

U dublju posudu staviti sir, pa ga viljuškom dobro izmrviti, ili ga krupno narendajte. Dodati tri jaja, sjediniti viljuškom, pa krupno narendati kačkavalj.

 

Suhomesnato (šta imate) iseckati na kockice, pa dodati u smesu sa jajima i sirom. Ubaciti ajvar i origano (stavite još začina koje volite) i dobro promešati. So stavite po ukusu, ali proverite da li je sir bio slan.


Rernu uključiti da se zagreje, na 180 C. Hleb poređati u pleh, preko pek papira. Na svako parče hleba obilno naneti fil. Staviti da se zapeče oko 15 minuta. Poslužiti toplo.

 

 

Inicijalizacija u toku...