Brze lepinje sa susamom koje možete da koristite ako želite da se isprobate u pravljenju burgera, ili ako želite da promenite pecivo koje jedete uz ručak… Možete ih služiti i za doručak ili večeru, kako god vi želite.
Sastojci:
2,5 kašičice kvasca
4,5 šolje brašna
1,5 kašičica soli
2 kašike šećera
75 g otopljenog maslaca
½ šolje mleka
1 šolja mlake vode
Za premazivanje:
1 jaje
1 kašika vode
susam
Priprema:
U mlaku vodu sipajte šećer i kvasac. Ostavite da kvasac naraste. U veću činiju sipajte brašno i so, i promešajte. U nadošao kvasac dodajte mlako mleko i maslac. Kvasac polako dodajte u brašno. Umesite testo, pa ga prekrijte providnom folijom i ostavite na toplom mestu na naraste.
Naraslo testo stavite na pobrašnjenu površinu. Podelite na 8 jednakih delova. Svaki deo oblikujte u lopticu. Loptice premažite umućenim jajetom i vodom. Zatim pospite sa susamom.
Loptice staviti u tepsiju obloženu pek papirom. Pecite 15 minuta na 200°C.