icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

jednostavno neodoljivo!

SLATKO-KISELO ZADOVOLJSTVO: Veličanstveni ČIZKEJK OD POMORANDŽE koji se pravi lakše nego što mislite (RECEPT)

Podeli:

Kremasto, ukusno, bogato i idealno kada vam treba raskošna poslastica koja će delovati kao da je u nju uloženo više truda

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci


Za koru:
300 g mlevenog keksa
100 g maslaca
1 kašika šećera u prahu
Za fil:
600 g krem-sira
1/2 šolje šećera
7 kašika soka od pomorandže
2 jajeta
1/2 šolje milerama


Priprema


Pomešajte mleveni keks sa šećerom, pa dodajte otopljeni maslac. Promešajte i rasporedite u pripremljeni kalup za torte prečnika 24 cm.


Za fil izmiksajte krem-sir sa šećerom, dodajte sok i jedno po jedno jaje. Na kraju dodajte mileram, pa dobro sjedinite.


Sipajte smesu na podlogu od keksa i pecite 30 minuta na 170 stepeni. Zatim ugasite rernu i ostavite tortu u rerni sa odškrinutim vratima još 15 minuta.

 

Dekorišite po ukusu.

 

 

Inicijalizacija u toku...