slasno i neodoljivo

SLATKO IZNENAĐENJE ZA DAN ZALJUBLJENIH: Mini-čizkejk s mlevenim keksom i čokoladom (RECEPT)

0


Obradujete voljenu osobu ovim slatkim zalogajima.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Od ove smese se dobije 12 korpica.

 

Korica:

 

150g mlevenog keksa
70g dekor čoko komadića
90g istopljenog putera


Fil:

 

200g krem-sira
180g kisele pavlake
150g šećera
1 kašika arome vanile
1 jaje
1 puding sa ukusom crne čokolade
140g dekor čoko komadića
150ml slatke pavlake


Ganaš:

 

100g mlečne čokolade
100g crne čokolade
200ml slatke pavlake

 

Dekoracija:

Po ukusu


Postupak

 

1. Za koricu pomešasti sve sastojke. U kalupe za mafine staviti mafin korpice pa u njih po 1 kašiku smese za koricu koju treba rasporediti po dnu svake korpice. Zatim odložiti u frižider i pripremiti fil.

 

2. Za fil mikserom umutiti krem sir, kiselu pavlaku i šećer. Dodati jaje i aromu vanile i opet umutiti. Kroz sito dodati puding od crne čokolade, takođe umutiti mikserom.

 

3. U smesu dodati nemućenu slatku pavlaku i mutiti dok ne nastane glatka smesa. Na kraju dodati čoko komadiće, lepo sjediniti i rasporediti preko korice u korpicama do vrha.


4. Korpice peći u zagrejanoj rerni na 160 stepeni 30 minuta. Nakon pečenja isključiti rernu i ostaviti korpice još sat vremena da se ohlade u njoj.

 

5. Nakon toga pripremiti ganaš, za njega staviti sve sastojke u šerpicu, kuvati na srednjoj temperaturi uz konstantno mešanje i čim se sve lepo sjedini ganaš je gotov.

 

6. Ganašom sada popuniti udubljenje na korpicama koje je nastalo tokom pečenja, ukrasiti dekor srcima i staviti u frižider da se ohladi.

 

 

makonda-tracker