oduševiće vas

ZDRAVA, POSNA I NEODOLJIVO UKUSNA: Kokos torta bez jaja, mleka i brašna (RECEPT)

0

Kombinacija kokos, jabuke, banane i kakao praha ― recept za tortu sa najfinijom teksturom i ukusom koji osvaja!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

1 manja jabuka ili pola banane

60 g kakaa

20 g (4 kašike) kokosa

50 g smeđeg šećera

1 kašika praška za pecivo (bez aluminijuma)

čips od kokosa za posipanje (po želji)

 

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 180 stepeni, a manji kalup za tortu (od oko 18-20 cm) obložite papirom za pečenje. Jabuku očistite i smiksajte pa odmerite 125 ml pirea (ili zgnječite bananu). U posudi dobro pomešajte kakao, kokos, smeđi šećer i prašak za pecivo.

 

Umešajte voćni pire, pa smesu stavite u pripremljeni kalup za pečenje i poravnajte površinu te, ako želite, pospite čipsom od kokosa, odnosno krupno narendanim kokosom. Pecite 20 do 25 minuta, pa ostavite da se potpuno ohladi pre sečenja i posluživanja.

 

 

makonda-tracker