Većina preferira da ponese svoj ručak na posao, ali odustane jer nema vremena i energije da kuva baš svaki dan. Primenite zato ovaj recept i imaćete hranljiv i zdrav ručak za veći deo radne nedelje!
Ukoliko volite da nosite ručak na posao, sigurno vam je naporno da kuvate svakog dana. Evo na koji način možete skratiti sebi proces kuvanja, a ipak svakog dana imati ručak za poneti, piše Stvar ukusa.
Sastojci:
- 1 veće belo meso
- pola kilograma šargarepe
- pola kilograma brokolija
- pola kilograma prokelja
- pola kilograma batata
- pola kilograma pirinča
- so, začini po ukusu
Ova količina hrane je dovoljna za jednu osobu, a ukoliko hoćete da vam bude za više ljudi onda uvećajte količinu namirnica.
Priprema
Povrće operite i očistite. Na pleh koji ste podmazali ili obložili pek papirom stavljate u jedan ćošak šargarepu iseckanu na komade, u drugi kraj brokoli, u treći prokelj i u četvrti batat. U sredinu staviti belo meso koje ste posuli uljem i dobro utrljali začine u njega. Ukoliko imate vremena možete meso staviti u marinadu nekoliko sati pre prečenja.
U šerpu staviti pirinač da se skuva. Pred kraj kuvanja dodati kockicu za supu i pustiti da se istopi. Ostaviti malo tečnosti, da ne bude mnogo suvo. Ostaviti da se prohladi.
Meso i povrće staviti u rernu, preliti sa malo ulja, začinima i pokriti folijom. Kad je gotovo izvaditi i ostaviti da se prohladi.
Pripremiti četiri plastične posudice u koje ćete spakovati pripremljenu hranu. U jednu posudu staviti šargarepu, par komada piletine i pirinač, pa postupak ponoviti sa različitim povrćem, brokolijem, prokeljom, batatom.
Svaku posudu dobro zatvoriti, staviti u fižider i svakog dana imate ručak za poneti.