recept

I UKUSNO, I DOBRO ZA IMUNITET: Recept za MAKEDONSKO MAKALO — namaz koji je fantastičan za vaše zdravlje

0

Ne samo što je ukusno, već vam i čuva imunitet. Probajte i uverite se sami.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

1 glavica belog luka

so po želji

5 kašika ulja

3 kašike sirćeta

400 ml mlake vode

2-3 male ljute pečene papričice

peršun po želji

 

Priprema:

 

Beli luk očistite i operite. Stavite ga u drvenu činiju za pasiranje (avan), a može i u blender. Dodajte so. Pasirajte ga dok ne dobijete glatku smesu kao majonez (možda će trajati malo duže, ali tajna je u dugom pasiranju).

 

Dodajte ulje i mešajte da se sve ujednači. Postepeno dodajte sirće i sve mešajte.


Zatim dodajte mlaku vodu i dobro promešajte. Stavite ljute papričice i sitno naseckan peršun.

 

Napomena:

 

Sastojke možete povećati ili smanjiti, zavisi od ukusa.
Čuva se u frižideru.

 

 

makonda-tracker