recept

MOGU I ZA DESERT, I ZA SLATKI DORUČAK: Pogačice sa LIMUNOM su nešto novo i SAVRŠENO ukusno na vašoj trpezi

0

Isprobajte sezonsku verziju britanskih pogačica s koricom i sokom limuna...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

300 g glatkog brašna

50 g šećera

1 kašika praška za pecivo

2 kašičice narendane korice limuna

½ kašičice soli

350 ml slatke pavlake

2 kašike limunovog soka

 

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, limunovu koricu i so.

 

Pomešajte i slatku pavlaku i limunov sok, pa umesite testo. Izvaljajte testo kružno, tako da razmera bude otprilike 25 cm, a debljina centimetar.

 

Narežite osam trouglova, pa ih rasporedite po pripremljenom plehu za pečenje. Pecite 20 do 25 minuta, sve dok dno pogačica ne poprimi laganu smeđu boju. Pustite da se ohlade u potpunosti pre serviranja.

 

Po želji ih prelijte šećernom glazurom (šećer u prahu + sok od limuna).

 



 

makonda-tracker