Pravi se lako, sastojci su obični, a naprosto će vas oduševiti ukusom i mirisom
Sastojci:
- 4 cela jaja
- dve šolje šećera
- 1 kašičica arome vanile
- 2 1/4 kašičice praška za pecivo
- dve šolje brašna
- 1 1/4 šolje mleka
- 10 kašika maslaca
- kašičica soli
Priprema:
U posudu stavite 4 cela jaja i mutite pet minuta dok ne bude gusto i limunžute boje. Dodajite postepeno šolju po šolju šećera dok smesa nije penasta.
Dodajte jednu kašičicu arome vanile.
U drugoj posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Polako dodajite u smesu s jajima i mutite na sporoj brzini.
Na šporetu ugrejte mleko i maslac dok se ne otopi. Postepeno možete dodavati u smesu sa jajima i brašnom.
Testo sipajte u namašćen kalup za pečenje (ivice možete obložiti pek-papirom).
Pecite oko 30-35 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni ili dok čačkalica ne izađe čista.
Poslužite sa voćem, šlagom, slatkom pavlakom, uz kafu, čaj...