icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

OD NAJOBIČNIJIH SASTOJAKA STVARA SE ČUDO OD SLATKIŠA: Proverite zbog čega je SVET poludeo za HIT KOLAČEM OD TOPLOG MLEKA

Podeli:

Pravi se lako, sastojci su obični, a naprosto će vas oduševiti ukusom i mirisom

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 4 cela jaja
  • dve šolje šećera
  • 1 kašičica arome vanile
  • 2 1/4 kašičice praška za pecivo
  • dve šolje brašna
  • 1 1/4 šolje mleka
  • 10 kašika maslaca
  • kašičica soli

 

 

Priprema:

 

U posudu stavite 4 cela jaja i mutite pet minuta dok ne bude gusto i limunžute boje. Dodajite postepeno šolju po šolju šećera dok smesa nije penasta.

Dodajte jednu kašičicu arome vanile.

 

U drugoj posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Polako dodajite u smesu s jajima i mutite na sporoj brzini.

 

Na šporetu ugrejte mleko i maslac dok se ne otopi. Postepeno možete dodavati u smesu sa jajima i brašnom.

 

Testo sipajte u namašćen kalup za pečenje (ivice možete obložiti pek-papirom).

 

Pecite oko 30-35 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni ili dok čačkalica ne izađe čista.

 

Poslužite sa voćem, šlagom, slatkom pavlakom, uz kafu, čaj...

 

 

 

Inicijalizacija u toku...