Slavna gastro diva Meri Beri u svom kuvaru Classic govori o kremu od limuna i naziva ovaj desert "zaboravljenim favoritom".
Količina je dovoljna za šest serviranja. Imajte na umu da mora dobro da se rashladi pre jela.
Sastojci:
1 limun
100 ml slatkog belog vina
75 g šećera u prahu
300 ml slatke pavlake
Priprema:
Pažljivo ogulite koricu limuna i odstranite gorkastu belu opnu. Prepolovite limun i iscedite sok.
Vino, koricu limuna i sok promešajte u manjoj posudi i dodajte šećer. Kuvajte na laganoj vatri i mešajte dok se šećer ne otopi.
Sklonite s vatre i ostavite da odstoji minimum sat vremena na sobnoj temperaturi.
Procedite sirup i sačuvajte koricu, pa je nasecite u tanke trakice i ostavite da se suše na vazduhu.
Rashlađenu slatku pavlaku izmiksajte sa sirupom u krem.
Podelite u šest čaša i ostavite najmanje dva sata u frižideru. Dekorišite preostalom koricom limuna.