icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

uživaćete

HRSKAVI SPOLJA, MEKANI IZNUTRA: Najukusniji keksići sa belom čokoladom i limunom (RECEPT)

Podeli:

Idealni uz kafu ili čaj...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

240 g brašna

150 g šećera

½ kašičice praška za pecivo

¼ kašičice sode

1 veliko jaje

120 g omekšalog maslaca

80 g bele čokolade

2 kašičice narendane korice limuna

Prstohvat soli

Priprema:

 

Umutite maslac sa šećerom u pahuljastu smesu, pa dodajte i jaje i koricu limuna. Pomešajte brašno sa sodom i praškom za pecivo i prstohvatom soli.

 

Dodajte suve sastojke u smesu maslaca i jaja, pa još kratko mutite, dok se ne sjedine. Na kraju ubactei naseckanu belu čokoladu i promešajte drvenom kašikom. Smesu umotajte u foliju i stavite u frižider na barem sat vremena.

 

Oblikujte kuglice, rasporedite ih po plehu za pečenje s razmakom od pet centimetara i pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Trebaće im 12-14 minuta, u zavisnosti od rerne. Proverite da li je dno pečeno i pustite da se malo ohlade pre nego što ih servirate. Kad se u potpunosti ohlade, biće hrskavi spolja i mekani iznutra.

 

 

Inicijalizacija u toku...