icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

ZA DESETAK MINUTA NAPRAVITE OMILJENU POSLASTICU MALIŠANA: Čokoladni SUFLE sa prah šećerom!

Podeli:

Ukoliko želite da osvežite kolač možete dodati i voće.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

200 grama čokolade za kuvanje

100 grama crne čokolade

200 grama margarina (ili puter)

100 grama šećera

100 grama brašna

sladoled od vanile, prah šećer ili voće.

 

Priprema:

 

U šerpu stavite margarin i čokoladu i pustite da se otope na srednjoj temperatuti. Za to vreme, umutiti jaja i šećer, kada se to lepo umuti dodati brašno, a zatim i otopljenu čokoladu sa margarinom . Sve pomašati. Sipati u modlu u kojoj su već stavljene papirne korpice. Peći na 200 stepeni, 10 minuta. ukoliko želite da imate više tečne čokolade unutar suflea, pecite ih samo 8 minuta. Pustiti da se ohlade koji minut. Po želji servirati sa sladoledom od vanile.

 

sufle
foto: Shutterstock

 

 

 

Inicijalizacija u toku...