icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

NAJSTARIJI SRPSKI RECEPT, NASLEĐEN OD NAŠIH VOJVOĐANSKIH BAKA: Napravite SLADAK kupus sa mladom junetinom!

Podeli:

Možete ga služiti uz svežu salatu i zimnicu.

foto: Profimeda
foto: Profimeda

Potrebno je:

 

500 g junećeg mesa

1 kg svežeg kupusa

3 glavice crnog luka

2 paradajza

1 dl ulja

5 zrna bibera

1 veća šargarepa

1 paprika

1 kašika brašna

1 kašičica aleve paprike

himalajska so

 

Priprema:

 

Na zagrejanom ulju dinstati iseckan crni luk i meso isečeno na komade. Kada meso omekša dodati šargarepu isečenu na tanke kolutove i kupus isečen pa režnjeve. Posle desetak minuta dodati kašiku brašna, alevu panriku, biber u zrnu, isečenu papriku (može svežu, zamrznutu ili suvu) i paradajz (može svež, mleveni ili kuvani). Potom naliti vodom, posoliti no ukusu, poklopiti i kuvati na tihoj vatri sat vremena.

 

kuhinja, kupus
foto: Profimedia

 

 

Inicijalizacija u toku...