Ako ne želite da provedete puno vremena u kuhinji, a ipak dugo ostanete siti, ovo je idealan ručak za vas.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 2 praziluka
- 1 jaje
- prezle 50 g
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- suvi biljni začin
Za preliv:
- 2 jajeta
- 150 ml pavlaka za kuvanje
- so
Priprema
Na malo maslinovog ulja propržite mleveno meso. Dodajte narezani praziluk, pa začinite po ukusu sa soli, biberom i suvim začinom. Dinstajte na laganoj vatri desetak minuta.
Sklonite sa vatre, dodajte prezle i umućeno jaje. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u vatrostalni sud koji ste premazali sa malo putera ili margarina i posuli brašnom. Pecite na 200 stepeni 15-20 minuta.
Umutite jaja i pavlaku za kuvanje, posolite po ukusu, pa sipajte preko mesa i još kratko zapecite. Pečeno jelo prohladite, pa režite na parčad i poslužite uz sezonsku salatu.
( Izvor: zena.blic.rs )