recept

POSNI PASULJ SA PINĐUROM: Idealan ručak za Badnji dan!

0

Ovaj obrok oduševiće čitavu porodicu

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

 

500 gr krupnog pasulja
2 glavice luka
lovorov list
zrno bibera malo
3 čena belog luka
1 kašika pindžura ili ajvara
ulje
so
biber
peršunov list

 

posni pasulj
foto: Bakina kuhinja

Pasulj dobro oprati pa prokuvati u malo vode. Baciti prvu vodu pa opet malo oprati u hladnoj vodi i naliti vodu. Dodati lovorov list, zrno bibera i jednu glavicu sitno seckanog luka.

 

Pokriti i kuvati na laganoj vatri da se pasulj skuva a da se ne raspadne. Blago varjačom promešati. U tiganj uliti ulje i naseckan crni luk pa ga propržiti.


Dodati brašno i seckan beli luk i pržiti da zarumeni. Dodati mlevenu crvenu i tucanu papriku kao i mleveni biber. Na kraju dodati kašiku pinđura ili ajvara. Posoliti po ukusu.

 

Pustiti par minuta da vri, pa staviti seckan peršunov list.

 

 

 

makonda-tracker