Ovaj obrok oduševiće čitavu porodicu
![foto: Bakina kuhinja](/data/images/2021/01/06/15/314443_136166515-239878997550271-3935838734929970202-n_ff.jpg?ver=1609943208)
Potrebno je:
500 gr krupnog pasulja
2 glavice luka
lovorov list
zrno bibera malo
3 čena belog luka
1 kašika pindžura ili ajvara
ulje
so
biber
peršunov list
![posni pasulj](/data/images/2021/01/06/15/314441_135927278-2754819178116935-8817932102629906990-n_ff.jpg?ver=1609943222)
Pasulj dobro oprati pa prokuvati u malo vode. Baciti prvu vodu pa opet malo oprati u hladnoj vodi i naliti vodu. Dodati lovorov list, zrno bibera i jednu glavicu sitno seckanog luka.
Pokriti i kuvati na laganoj vatri da se pasulj skuva a da se ne raspadne. Blago varjačom promešati. U tiganj uliti ulje i naseckan crni luk pa ga propržiti.
Dodati brašno i seckan beli luk i pržiti da zarumeni. Dodati mlevenu crvenu i tucanu papriku kao i mleveni biber. Na kraju dodati kašiku pinđura ili ajvara. Posoliti po ukusu.
Pustiti par minuta da vri, pa staviti seckan peršunov list.