Ovaj obrok oduševiće čitavu porodicu
Potrebno je:
500 gr krupnog pasulja
2 glavice luka
lovorov list
zrno bibera malo
3 čena belog luka
1 kašika pindžura ili ajvara
ulje
so
biber
peršunov list
Pasulj dobro oprati pa prokuvati u malo vode. Baciti prvu vodu pa opet malo oprati u hladnoj vodi i naliti vodu. Dodati lovorov list, zrno bibera i jednu glavicu sitno seckanog luka.
Pokriti i kuvati na laganoj vatri da se pasulj skuva a da se ne raspadne. Blago varjačom promešati. U tiganj uliti ulje i naseckan crni luk pa ga propržiti.
Dodati brašno i seckan beli luk i pržiti da zarumeni. Dodati mlevenu crvenu i tucanu papriku kao i mleveni biber. Na kraju dodati kašiku pinđura ili ajvara. Posoliti po ukusu.
Pustiti par minuta da vri, pa staviti seckan peršunov list.