Fenomenalan desert za sve ljubitelje voća i plazme.
Sastojci i priprema:
Za jednu koru (peku se 2)
– 5 belanaca
– 5 kašika šećera
– 3 kašike mlevenog plazma keksa
– 2 kašike mlevenih lešnika ili oraha (pečenih)
Umutiti belanca penasto sa šećerom, umešati keks, orahe. Peci u kalupu dimenzija 26 cm. u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Ispeći ovakve dve kore.
Fil:
– 10 žumanaca
– 6 kašika šećera
– 3 kesice pudinga od karamele (moze i vanila)
– 900 ml mleka
– 100 g maslaca ili margarina
– 5 kašika pečenih lešnika ili oraha
– 150 g lomljene plazme
Umutite žumanca sa šećerom, pudingom i 100 ml mleka.
Zakuvajte u prokuvanom mleku. Sklonite sa sporeta pa u vruće dodajte maslac, izmešajte. Na kraju umešajte lešnike ili orahe, lomljenu plazmu.
Preko kore istresite ceo ovaj fil, topao i ostavite da se ohladi.
2.fil:
– 3 kesice šlaga (120 g)
– 250 ml kisele vode
Umutiti.
– 4 kašike mleka u prahu
– 3 kašike kisele pavlake
Umešati.
Kada se prvi fil ohladio, staviti 250 – 300 g voća (po izboru maline, banane..), premazati fil od šlaga, drugu koru koju treba poprskati s malo mleka. Ostaviti da se stegne, dekorisati po želji.
Prijatno!