Obradujte ukućane ovim ukusnim obrokom
Sastojci:
3 manja krompira
1 praziluk
500 gr pilećih grudi
200 gr šampinjona
150 gr kačkavalja mast
so
italijanska mešavina začina
50 gr putera
30 gr brašna
500 ml hladnog mleka
40 gr parmezana
Priprema:
Stavite krompir u ljusci da se kuva. Izdinstajte pečurke. Kad su gotovo sklonite sa vatre. Dodajte praziluk, malo propržite, posolite, i dodajte pileće meso. Posolite i dodajte mešavinu začina. Vratite šampinjone. Napravite bešamel. U šerpu sipajte puter, dodajte brašno, malo propržite i dodajte hladno mleko. dodajte rendani kačkavalja. Prelijte meso bešamel sosom, promešajte, stavite u nauljen pleh i pospite parmezanom. Pecite na 180 c – 35 minuta.
( Kurir.rs/iggy the cook )