Postaće vam omiljena!
Sastojci: 250 g račića, 2 kriške kačkavalja, 6 kuvanih jaja, 200 g šunke, 1 manja glavica luka, 1 jabuka, 100 g kikirikija, 350 ml majoneza, 2 kašike sirćeta, 1 kašičica šećera, pola kašičice soli, 100 g oraha.
Priprema: Prvo kačkavalj stavite u zamrzivač. Iseckajte luk, dodajte mu so, šećer i sirće. Prelijte sa malo prokuvane vode i ostavite da stoji 15 minuta, dok se potpuno ne ohladi.
Račiće iseckajte na sitne kockice, a zatim i šunku, u posebne posude. Skuvana jaja oljuštite i razdvojte belanca od žumanaca. Žumanca najsitnije urendajte, a belanca krupnije.
U šunku, račiće i žumanca dodajte po malo majoneza i lepo izmešajte sadržaj svake posude.
Pripremite okrugli kalup sa obručem promera oko 18 cm. Izrendajte zamrznuti kačkavalj na krupno, pa stavite na dno kalupa i tanko premažite majonezom. Zatim preko rasporedite žumanca, a zatim luk.
Za sledeći sloj treba naneti iseckane račiće, a preko njih krupno urendati jabuku, pa preko rasporediti iseckanu šunku. Sledeći sloj su krupnije samleveni orasi, a zatim poslednji sloj, rendana belanca pomešana s malo majoneza.
Po želji ukrasite listićima peršuna, skinite obruč i vaša salata je gotova!
Detaljnu pripremu pogledajte u videu!