Posni ručak u kome ćete uživati
Potrebno je:
1 kg kiselog kupusa
600-700 gr krompira
1 veća glavica crvenog luka
1 veća crvena sveža paprika
3 čena belog luka
malo luka belog u granulama
lovorov list
biber, ulje
crvena mlevena paprika
Priprema:
Luk iseći na krupnije rezance, kao i papriku i beli luk, i sve to propržiti na ulju. Kupus iseći na tanke rezance, pa kad se luk proprži, ubaciti kupus.
Sve lepo dinstati, bez dodatka vode na tihoj vatri. Krompir skuvati, ne mora sasvim, pa ga malo prohladiti.
Kad nam se kupus izdinstao, treba oko 30 minuta, dodati papriku crvenu mlevenu, biber, može malo i ljuta tucana, i sve izmešati.
Krompir iseći na kolutove, pouljiti, dodati malo crvene paprike i belog luka u granulama. pa uglaviti između kupusa nakoso. Staviti u rernu još 20-30 min, da se zapeče.