Dodatak proteina i šumskog voća čine ovaj domaći keks izuzetno zdravim, pogodnim i za sve one koji se bave sportom, a takođe je pogodan i za one koji drže dijetu.
Sastojci:
1 šolja ovsenih pahuljica
1 šolja brašna
50 gr proteina u prahu (ukus po želji)
1 šolja grčkog jogurta
1/2 šolje meda
kora od jednog limuna
1 vanilin šećer
1 kašičica praška za pecivo 1/2 kašičice sode bikarbone na vrh noža soli
1 šolja borovnica
Priprema:
Izblendirajte pahuljice, pa dodajte sve ostale sastojke i ujednačite smesu.
Dodajte borovnice i kratko uključite blender na još desetak sekundi.
Pleh podmažite pa stavite pek-papir.
Vadite testo kašikom i malo pritisnite da se formira keks.
Ostavite dovoljno mesta okolo jer će da narastu.
Pecite desetak minuta, na temperaturi od 180C stepeni, pazeći da svi dobiju zlatnosmeđu boju.
Ostavite ih da se potpuno ohlade, pa tek onda premestite na rešetku da se još malo prosuše.
Čuvajte ih u frižideru, u zatvorenom sudu.