Svaka domaći bi trebalo da zna ovaj recept
Sastojci:
Za testo:
600 g brašna
250 ml mlakog mleka
1 jaje
1 kašika maslaca
1 kesica suvog kvasca
2 kašike šećera
malo soli
Za fil:
200 g mlevenih oraha
6 kašika meda
1 kašičica cimeta
50 g omekšalog maslaca
Priprema:
Od svih sastojaka umesiti testo. Ostaviti oko 30 minuta da naraste. Premesiti ga i razvući u pravougaonik. Izmešati sve sastojke za fil. Testo premazati filom i uviti u rolat. Rolat po dužini raseći oštrim nožem da se dobiju dve polovine.
Polovine uplesti jednu preko druge (kao pletenicu), tako da deo sa filom uvek bude gore. Napraviti venac i staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 180 stepeni oko 30 minuta. Gotovu i vruću štrudlu premazati toplim medom.