I deca i odrasli obožavaće ove slatke uštipke
Potrebno je:
- 200 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- malo ulja
- korica limuna
- 350 -400 gr brašna
- malo soli
- krupan šećer
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Kvasac rastopiti sa šećerom, pa kad zapeni, dodati malo ulja, koricu limuna mleko i brašno 300 gr. Zamesiti testo dodajući još brašna, dok se ne dobije mekše testo i glatko.
Ostaviti pokriveno na sobnoj temperaturi 30 min. Istresti na podmazan sto sa uljem i razviti pravougaonik. Iseći na trake oko 1,5 cm. Svaku traku izvaljjati u valjak. Uviti mali krug od valjka, a sa ostatkom testa isprepletati oko kruga praveći venčić.
Ređati u neki podmazan pleh i pokriti folijom i krpom. Ostaviti 10 min da odmori i pržiti u dubokom ulju.
Uvaljati u krupan šećer izmešan sa vanilin šećerom.
( Bakina kuhinja )