Slatke pite, sokovi i džemovi su prevaziđeni, te vam donosimo recept za ukusni bavarski mus od jabuke
Ukusni hladni desert možete pripremiti za desetak minuta, a kuvanje traje oko 40 minuta. Međutim, pre nego što se počastite, dodatno ćete morati da ohladite mus oko dva sata.
Na početku pripreme, prvo treba napraviti kompot.
Sastojci za kompot:
Dve jabuke
200 grama običnog šećera
sok od jednog limuna
Dve čajne kašike cimeta
Priprema:
Jabuke ogulite, izrendajte te potom u šerpi zagrevavajte sa šećerom i limunovim sokom na umerenoj toploti.
Mešajte dok ne dobijete pastu.
Na kraju dodajte i cimet te ostavite da se ohladi.
Sastojci za mus:
Tri želatina
tri žumanca iz većih jaja
2,3 decilitra mleka
60 grama šećera u prahu
230 grama slatke pavlake
Priprema:
Ostavite želatin da nadođe u pola šolje hlade vode.
Napravite krem mešanjem žumanaca, mleka i šećera na srednjoj temperaturi. Mešajte krem dok se ne skuva.
Potom je ohladite, dodajte želatin i ponovo izmešajte.
Takvu smesu stavite u veću činiju sa hladnom vodom.
Povremeno je mešajte dok se želatin u potpunosti ne stegne.
Kada se želatin stegne, ponovo izmešajte krem.
Tako pripremljen bavarski mus ubacite u kompot i promešajte. Vaš desert je spreman za serviranje.