Za pola sata je gotova torta i možete je ostaviti da se hladi.
Potrebno je: 6 celih jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika ulja, 6 kašika mlake vode, 6 kašika mleka; 6 kašika brašna; 1 prašak za pecivo; 2 kašike kakaa. Sve navedene sastojke umutimo. Pečemo biskvit na 180 stepeni Celzijusa oko 25 minuta.
Potrebno je za fil: 250 ml vode; 2 do 3 kašike šećera. Sve to stavimo na ringlu da provri. Kuvamo sve 7 minuta.
Priprema:
Ispečeni bisvit koji je ohlađen prelivamo sa vrelim sirupom.
Zagrejemo 500 ml slatke pavlake u koju dodajemo 300 grama crne čokolade. Mešamo dok se ne rastopi čokolada. Fil prelijemo preko biskvita i ostavimo da se stegne. Kad se torta ohladi, isečemo je i serviramo.
( Stil/ Letina Kuhinja )