Možete u njih dodati i sezonsko povrće...
Potrebno je:
3 (oko 1kg) tikvice
oko 500 g pilećeg belog mesa
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
oko 200 g kisele pavlake
po ukusu so
suvi biljni začin
biber
Priprema:
Crni luk sitno iseckati i staviti da se prži u ulju na tihoj vatri. Šargarepu očistiti i dodati. Belo meso oprati i iseći na sitne, sitne kockice i dodati luku i šargarepi. Pržiti 15-ak minuta uz povremeno mešanje. Za to vreme tikvice oljuštiti, iseći na pola po dužini i izdubiti (izvaditi semenke). Sa donje strane posoliti i poređati u podmazan pleh. Pred kraj prženja, mesu dodati začine. Skloniti sa vatre i dodati jednu punu kašiku kisele pavlake, pa promešati da se sjedini.
Ovom smesom napuniti tikvice i staviti ih u rernu da se peku oko 20 minuta na 170-180 stepeni. Zatim ih izvaditi, i premazati kiselom pavlakom (koju prethodno treba umutiti viljuškom da postane kremasta), i vratiti u rernu na još 7-8 minuta.
Služiti prohlađeno uz sezonsku salatu.