brzo se priprema

LETNJA POSLASTICA KAKVU DO SADA NISTE PROBALI: Pečene breskve sa sladoledom su NAJLEPŠE OSVEŽENJE tokom toplih dana!

0

Za pripremu ovog deserta trebaće vam tridesetak minuta. Sastojci su dovoljni za osam osoba.

ilustracija
ilustracijafoto: Profimedia


Potrebni sastojci:


4 kašike prezli
4 kašike rastopljenog putera
2-5 kašika cimeta (po vašem ukusu)
2 kašike meda
1 čajna kašičica ekstrakta vanile
4 zrele breskve
sladoled od vanile


Način pripreme:


Operite breskve, prepolovite ih i uklonite košticu. Zagrejte rernu na 250 stepeni. Obložite pleh za pečenje papirom i pospite ga prezlama. Pecite ih petnaestak minuta dok ne porumene.

 

U tiganj stavite maslac i pustite da se otopi i ne postane zlatnosmeđe boje. Mešajte ga da ne zagori. Otopljeni maslac stavite u posudu i dodajte mu med, vanilu i cimet.

 

Na tiganju ispecite breskve. Prelite ih smesom od maslaca, meda, vanile i cimeta. Na vrh stavite kuglu sladoleda od vanile i pospite pečenim prezlama.

 

Uživajte!

 

 

makonda-tracker