Fenomenalan predlog za ukusan ručak
Sastojci:
- 2 do 3 pileća batka po osobi
- limun sok i naribana korica
- 4-5 čena pasiranog belog luka
- nekoliko grančica majčine dušice
- 2 kašike maslinovog ulja
- 5-6 listova sitno iseckane kadulje
- 1 kašičica začina za piletinu
- pola kašičice mlevene dimljene paprike
- po ukusu biber
Priprema:
Piletinu oprati i osušiti ali joj ne skidati kožicu. Odstraniti višak masnoće.
U veću činiju staviti piletinu, preliti limunovim sokom i maslinovim uljem, posuti narendanom limunovom koricom i sitno iseckanim začinskim biljem, dodati crvenu dimljenu mlevenu papriku i pobiberiti po ukusu i sve dobro izmešati.
Otvoriti kesu za pečenje i staviti piletinu u nju, ako ima bilo kakvog soka ili začina u zdeli, sipajte i to u kesu.
Zatvorite kesu gore sa nekim kuhinjskim koncem i iglom gore izbosti kesu na nekoliko mesta u gornjem delu.
Staviti kesu u vatrostalnu posudu u kojoj ćete peći i sve zajedno staviti u frižider najmanje nekoliko sati, da se meso marinira.
Uključiti rernu na 185C stepeni i peći piletinu oko sat vremena.
Pečenu piletinu izvaditi napolje iz rerne, pažljivo raseći kesu sa makazama po sredini (pazite da vas para iz kese ne ispeče), izvaditi komade mesa a sok koji je ostao u kesi preliti preko piletine.
Poslužiti toplu sa nekim prilogom i salatom po izboru.