RECEPT

NIŠTA LAKŠE, A BIĆE UKUSNIJE NEGO IKAD! 2 sastojka koja već imate u frižideru učiniće kuvani kukuruz NAJBOLJIM DO SAD!

0

Umesto klasičnog načina kuvanja, dodajte još ova dva sastojka i uživajte u ukusu!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Mnogi obožavaju kukuruz, bilo kuvan, bilo pečen, a nije ni preterano kaloričan! Ukoliko volite i vi da jedete kukuruz, možete ga lako pripremiti i kod kuće, ali važno je da znate kako će vam biti najukusniji.

 

Naime, iako ga mnogi kuvaju samo u vodi, važno je dodati dva sastojka ― mleko i maslac.

 

Za pripremu je potrebno:

 

voda
6 klipova kukuruza 

šolja mleka

100 grama maslaca

četvrt šolje šećera

 

Napunite vodom do pola šerpu u kojoj kuvate kukuruz, sipajte šoljicu mleka, maslac i šećer, pa dodajte kukuruz. Kad proključa voda, smanjite vatru i kuvajte 8 do 10 minuta, pa izvadite kukuruz. To je to!

 

 

makonda-tracker