uživaćete

NEODOLJIVI UKUS TREŠANJA DAJE POSEBAN ŠMEK: Holandske palačinke su jedna od najlepših verzija ovog slatkiša (RECEPT)

0

Ovako nešto još niste probali.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 300 g očišćenih trešanja
  • ½ dl crvenog vina (porto ili prošek)
  • 1 štapić vanile
  • 2 kašike gustina
  • Ostalo:
  • smesa za palačinke
  • sladoled od vanile

 

Priprema

 

Trešnje ocediti, a sok sačuvati. U lonac sipati sok, crveno vino i vanilu, pa sve zajedno kuvati dok ne proključa. Zatim, smanjiti temepraturu i kuvati još 15 minuta.

 

Dodati trešnje, gustin i kuvati dok se sos ne zgusne. Ispeći male palačinke (prečnika oko 10 cm ili u obliku srca i sl.). Po nekoliko palačinaka naslagati jedne preko drugih, preliti toplim sososm od trešanja i, po želji, dodati po kuglu sladoleda od vanile.

 

 

makonda-tracker